Mina bästa reseminnen 2017

Reseminnen från 2017

2017 var ett annorlunda år för mig. Min skilsmässa blev 100% och vi föyttade isär efter 11 år tillsammans. Eftersom vi levt tillsammans sista året fast bestämt oss för att skiljas så var själva flytten inte så komplicerad men att förlora hela sitt vanliga liv och allt man levt med så länge påverkar ju givetvis. Att dessutom förlora sin bästa och vanligaste resepartner däremot var en stor skillnad och något som påverkat mig under året.

I januari var jag på en årlig resa till London. Det var bra men inte riktigt lika intensivt och spännande som vanligt, delvis beroende på mig som hade dålig energi och en släng av dålig mage hos min kompis. En högpunkt var ju anka och champagnelunchen på HKK.

I mars åkte jag med mina äldsta kompisar till Bergamo och det var en resa som blev väldigt bra. Otroligt väder, bra lägenhet och fantastisk mat gjorde att jag redan funderar på att åka tillbaka för en weekend.

I maj var det dags för första riktiga ensamresan och valet föll på San Sebastian i Spanien. Jag valde resan för maten och blev inte besviken. Däremot kan man få umgås med lite väl mycket turister i den lilla stan men så länge man går lite utanför guideböckerna och väljer sin egen väg istället så får man en fantastisk resa. Mitt tips är att hänga i kvarteret Gros istället för gamla stan.

Att åka själv var speciellt på sitt sätt men resan i september till Tropea i södra Italien ensam med min son var ansträngande på ett annat sätt. Det blir väldigt mycket mer intensivt och aktiva dagar ensam med barn. Men efter ett tag hittar man rytmen och både man själv och barnen växer av upplevelsen. Dessutom får man ju extremt mycket roligt också och vi fick ju se ett vulkanutbrott - så coolt!

Jag hann med även med en långweekend i Madrid där jag bodde i området som heter Malasaña. Hela resan var en enda lång fest där både Madrid, vädret och jag och min polare var på topp. Kan verkligen rekommenderas!

Sen var det dags för årets långresa och valet gjordes efter några glas vin för mycket men när bokningen till Tokyo var bestämd så var jag väldigt nöjd med resultatet. Resan blev väldigt bra men inte riktigt på det sätt som jag hade tänkt mig. Själva inlägget om Tokyo är under arbete.

Jag hoppas ni som läser detta har haft bra år med mycket resor eller fått inspiration för roliga resor under 2018. Jag sitter själv och funderar på var jag ska ta mig under året men än så länge är det mest lösa planer.

1 comment

  1. FREEDOMtravel 5 januari, 2018 at 23:05 Svara

    Förstår att det är en stor omställning att plötsligt resa som ensam vuxen, eller med annat sällskap. Du verkar ha fixat det riktigt bra. Önskar ett nytt fint reseår 2018! Hälsningar från Israel!

Leave a reply

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com