Totale i Göteborg - ett restaurangtips

Totale - en lysande nykomling

Lek med elden

Bord 27 och Restaurang Natur har ynglat av sig och precis som sina storasyskon så är Restaurang Totale på Kristinelundsgatan en restaurang som direkt går in i skiktet "bättre än det mesta" i Göteborg. 

Det är den gamla källarlokalen på hörnet vid HDK, bredvid Flying Barrel, som har fått ett (mycket välbehövligt) ansiktslyft. Framtaget tegel, mörk och lite murrigt, men samtidigt stilrent och välkomnande är det som gäller nu och trots att Totale bara haft öppet några veckor så verkar det snabbt ha blivit superpopulärt och det är ren tur att vi får bord när vi slinker in vid 19-snåret en lördagskväll.

Menyn är enkel och det finns ett par mindre snacks att välja på, några förrätter och ett antal huvudrätter. Till detta så finns det ett antal vedugnsbakade pizzor varav en dagens som står på griffeltavlan i entrén.

Temat på Totale är eldad mat, det vill säga mat lagad över öppen eld eller i vedugn. Förutom att det går att göra väldigt mycket gott med den tillagningsmetoden så har det också fördelen att det sprider en fantastisk doft i lokalen som gör att man blir hungrig redan innan man beställt.

Jag och mitt sällskap bestämde oss för en av varje förrätt att dela på och dagens pizza.

Till det drack vi ett Georgiskt vin från Totales väldigt intressanta vinlista med oväntat prisvärda viner för den här typen av restaurang och där man dessutom kunde få vin på glas från alla viner där flaskan inte kostade mer än 1000 spänn - de flesta låg runt 500-550 kronor.

Vi valde att få in allt på en gång vilket vår otroligt trevliga servitris höll med om var en bra idé.

Förrätterna var riktigt stora och när bordet fylldes med Kalvbräss med salladslök, Råbiff och Glödbakad lax fick pizzan knappt plats.
Allt smakade otroligt bra och jag och mitt sällskap ooaade och uummade oss igenom maten och njöt av varje tugga. 

Efter förrätterna var vi båda ganska mätta och pizzan som fått agera statist kändes nästan lite onödig men den visade sig hålla minst lika hög kvalitet som resten av maten och vi pressade i oss den också.
Mozzarella, chili, chorizo och en precis perfekt bakad pizzabotten slår aldrig fel.

Det var en helt perfekt middagsupplevelse och jag kan bara lyfta på hatten för teamet bakom Totale som lyckats flytta med service och kvalitet från sina systerkrogar och fått det att funka så här snabbt, och med ett nytt koncept.
Duktiga kockar, bra råvaror och proffsig och väldigt trevlig service gör att jag redan längtar tillbaka.

Nota: 800 kronor - För 3 (stora) förrätter, 1 dagens pizza och 2 glas vin.

Betyg: 5/5 - Totale är en utmärkt restaurangupplevelse!
(betyget är en ovetenskaplig sammanslagning av matkvalitet, service, värde för pengarna och miljö)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com