Min bästa resa?

Jag sitter och går igenom gamla saker inför min skilsmässa och hittade ett dokument som jag gjorde till hennes julklapp 2011. Som vanligt ville jag "överraska" henne med en resa men den här gången hade jag tagit i lite extra eftersom jag slog ihop det med hennes 30-årspresent. (Se bild längst ner)
Detta var under de åren då vi åkte kors och tvärs över USA på olika roadtrips och andra semestrar men det fanns några grejer som jag fortfarande kände att jag ville göra.
Dels hade vi aldrig varit i de norra delstaterna och min fru hade inte varit i San Francisco som jag blev betuttad i vid mitt första besök 2006.

Mission District - San Francisco

Jag planerade och planerade och insåg ganska snart att det skulle bli ganska dyrt och mina kompisar sa att jag skulle få skrota projektet eller skala ner ambitionerna. Så funkar inte jag, utan istället så vred och vände jag lite till på alternativen och helt plötsligt hittade jag massor av intressanta sätt att kombinera flyg, leta boende och rutter. Det var egentligen ingen raketforskning utan mest att jag surfade och läste på massor av ställen och ju mer jag undvek de största mest kända siterna desto mer guld hittade jag.

Till slut hade jag fått ihop resan.

  • Chicago istället för New York (Nu saknar jag Chicago men tänker sällan på New York).
  • Flyg till Billing istället för att bila hela vägen genom nothingness.
  • Yellowstone OCH Glacier nationalparker som var fantastiska.
  • Seattle - Västkust, fukt och grunge. Som ett coolare Göteborg.
  • Hawaii - när jag planerade så insåg jag att jag kanske inte skulle komma tillbaka till västkusten inom överskådlig framtid och om jag skulle få med Hawaii så var det nu eller aldrig. Flygen blev hyfsat billiga när jag bokade samma flygbolag som de andra flygen. Vi bodde i Waikiki och en hel vecka på Kauai (som jag började kolla på för att Honolulu verkade så turistigt) och Hawaii var precis så fantastiskt som myten ger sken av.
  • San Francisco och vinområdena norr om staden inklusive redwoodträd!

Vad gav allt mitt trixande då?

Resa: 35 nätter (2 personer)
Alla flyg (Got-Chi, Chi-Billings, Seattle-Honolulu, Honolulu-Kauau, Kauai-SF, SF-Got) utan långa stopp eller konstiga tider. Allt med Delta.
Alla bilhyror (1 vecka från Billings till Seattle, 1 vecka på Kauai, och 5 dagar i SF) inklusive 1-way avgifter
Alla boenden, 14 nätter Airbnb och 21 nätter hotell (aldrig sämre än 3-stjärnor - oftast utmärkta)
Detta kostade oss 2 - eller mig - 59.500kr(!)

Jag kanske får kommentarer nu att det är apmycket pengar men sett till värde så känns det riktigt bra.

Vad vill jag ha sagt med detta då? Jo, att om man vill och tycker det är kul så finns det möjlighet att pussla ihop riktigt intressanta resor utan att bli ruinerad. Detta gäller ju även för kortare resor närmare hemma också.
Om man inte tycker det är kul så kan man alltid skicka ett mail till mig så kan jag kolla och kanske hjälpa till.
Jag har hjälpt några genom åren att hitta hotell, boenden och liknande (gratis givetvis)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com