Tropea - we are on!

Efter mitt inlägg om bokade och planerade resor under 2017 så skrev jag ju en del om mina tankar på en sommarsemester med min son och då specifikt om Tropea och hur jag tyckte att det verkade lite klurigt att åka dit på något sätt so inte innebar massa flygbyten och bilhyra.

Helt plötsligt visade internet sin bästa sida. Gunilla, som skriver den utmärkta resebloggen 4000 mil tillsammans med Christofer, skrev en kommentar och tipsade om att Solresor flyger charter dit.

Trots min skepsis mot charter (tror att jag kan göra det bättre och mer personligt själv) så gick jag in och kollade och mycket riktigt så hade de resor dit. Priset var dock hyfsat högt och för flyg t/r från torsdag till torsdag och boende på ett av de billigare hotellen så ville de ha 13000 för mig och min 3,5-åring.

Jag bestämde mig för att göra det själv istället och kollade Skyscanner och Flygresor och såg att Eurowings flyger dit (samma datum och tider) och ville ha 4200 för oss 2 för deras SMARTbiljett (baggage, mat och platsval). Jag kollade även samma hotell som jag kollat på Solresor och såg att de ville ha 3350 kronor för samma vecka för oss 2 och då ingår frukost.

Det innebär att jag utan problem kan boka exakt samma resa som Solresor vill ha 13000 kronor för under 8000 kronor! Ett påslag på 5000 kronor/60% för Solresor känns som rena rånet.
Jag har inget emot att de lägger på lite för själva paketsammansättningen och vinst men det här är ju löjligt.

För att inte hoppa på Solresor ännu mer så släpper vi det men det är ett utmärkt exempel på att det finns (stora) pengar att spara på att göra saker själv.
Jag har inte valt boende ännu men med tanke på pengarna jag "sparar" så känns det som jag kan välja att lyxa till det lite. Balkong eller terrass känns som ett krav - älskar att äta frukost med min son utomhus i värmen.

Om det är någon som har tips på boenden, restauranger, utflykter eller liknande i och runt Tropea så skriv gärna en kommentar.
Ännu ett tack till 4000 mil - läs deras grymma blogg här!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com