2017 - ett år av utmaningar och resor

Efter att ha skrivit inlägget om mina resor 2016 så insåg jag att jag faktiskt haft ännu ett otroligt roligt år. Det är lätt att glömma ibland när man tycker att det är långt till nästa resa.

Min förhoppning är ju att 2017 kommer att vara lika intressant när det gäller resor. Det som kommer att bli annorlunda nu är ju att jag är i slutfasen av min skilsmässa, vilket kommer att påverka en hel del. Lite ledsna tankar ibland men efter att ha läst Fantasiresors inspirerande blogg och särskilt inlägget om hennes restankar för 2017 så kände jag mig tvunget att skriva lite jag med.

Förutom att det påverkar ekonomi, tid och humör så tappar jag ju min bästa reskamrat - min exfru och jag funkar väldigt bra tillsammans på resor. Det kommer också att innebära att jag kommer att få börja resa på lite nya sätt. Jag kommer ju att åka på egen semester med min son, bara han och jag, vilket känns jätteroligt men samtidigt lite läskigt. När man är 2 + barn så finns det ju en avlastning hela tiden. Åker man själv med en 3,5-åring så kan det bli väldigt intensivt.
Han var med och campade en natt förra året och det ska vi göra några gånger i år också och sen ska vi åka en vecka till Italien i juli. Är inte så sugen på att åka mitt i sommaren men dagis är stängt och det blir helt enkelt bäst praktiskt.

Jag har funderat och funderat på var vi ska åka och oftast hamnar jag i tanken att det enklaste skulle vara nära flygplats, utan massa mellanlandningar med bra strand och en trevlig stad. Har funderat på Viareggio nära Pisa, och Sperlonga och Gaeta nära Rom. Är det någon som varit där och kan rekommendera det ena eller andra?
Jag har ju också varit sugen på att åka till Otranto i Apulien ("klacken") och Tropea i Kalabrien ("tån") men då blir det ju genast en hel del mer arbete. Antingen extra flyg, tåg eller hyra bil.

Jag har ju själv varit i Moneglia, norr om Cinque Terre, flera gånger och älskar staden men tänkte testa någon nytt.

Förutom resorna med min son så kommer jag även att testa att resa själv. I maj åker jag därför till San Sebastian (eller Donostia som baskerna själva säger) och det ska bli jättespännande. Jag är ju lite av en foodie och att få komma till en sån här klassisk matstad ska bli kul.

Sen är det de vanliga helgresorna med kompisar och där har jag bara London nu om några veckor och Bergamo i april bokat men jag sitter och filar på lite fler.

I London blir det, givetvis, de östra delarna igen. Mat, dryck och fest är på schemat. Kanske lite konst också.

I Bergamo blir det ett kompisgäng där de flesta inte är så mycket för vin men mitt mål är att få dem att inse storheten med långa italienska middagar med vin och mat i överflöd.

Jag tänkte även lägga in en vandringsresa, antagligen till Norge igen, på några nätter. 
Om allt funkar bra med delad vårdnad och min son mår bra så funderar jag även på en längre resa till Argentina i december men vi får se.

Är det någon som har några tips på resmålen ovan (eller andra) så får ni gärna kommentera här nedanför - det är alltid kul med tips från folks egna resor.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com