2016 - Ännu ett bra resår

Mycket hände under 2016 och jag och min familj han se och uppleva massor av roligt tillsammans.
Vi kom ju till slut iväg till Asien och vilken resa det var!

Malmö - januari

Jag och en kompis började året med att åka till Malmö och besöka en kompis och samtidigt passade vi på att äta på den utmärkta restaurangen Ambiance som låg ute i en skånelänga på en åker. Maten var fantastisk och servicen personlig och professionell. Nu har Ambiance flyttat in till stan och bytt namn till Sture. Samma ägare och personal borgar för en fantastisk matupplevelse även i fortsättningen. Som extra kuriosa så kan man alltid följa dem på twitter och instagram där de för ett litet "krig" mot White-guide som de anser är oseriösa och köpta.

London - februari

I februari var det dags för något av en tradition - vår årliga Londonresa!
Jag och Lisa bodde som vanligt i östra London, denna gång i Whitechapel. Lite mindre turister än i Shoreditch och lite ruffare men det visade sig också finnas en del pärlor även här. Restaurangen Gunpowder var helt fantastisk och jag ser det som ett "måste" om man är i området.

Istanbul - april

Tredje gången i Istanbul och antagligen den bästa. Massor av nya restauranger, skojiga barer och bra utflykter. Hittade en grym Ocakbasi (grillrestaurang) i källaren på Göthe-institutet(!) som var början på en fantastisk kväll med Lisa och min svägerska och hennes kille. Att vila på strandpromenaden vid Ici Yolu-parken i Kadiköy var också en bra utflykt. Med tanke på hur stökigt det har varit i Istanbul senaste tiden så känns det som att det kommer att dröja innan jag åker tillbaka.

Rotterdam - juni

Jag och en kompis ville komma bort ett tag och tittade runt lite i Europa på var man skulle kunna ta sig. Vi sökte något utanför huvudfåran och någonstans vi inte varit tidigare men som samtidigt var coolt, hippt och urbant. Valet föll på Rotterdam vilket visade sig vara perfekt. Flyg till Schiphol och sen tåg i 25 minuter och sen är du i allt som Amsterdam inte är. Inte det minsta turistigt, billiga hotellrum och restauranger, helt otroliga byggnader (både fula och snygga) och trevliga människor.

Sitges - juli

Familjesemester! Våra kriterier var: nära till flygplats, bra stränder, inte charter, bra mat.
Valet blev Sitges strax söder om Barcelona och alla boxarna kunde checkas av!

Jotunheimen - augusti

Jag fick plötsligt lite panik av allt som pågick omkring mig (skilsmässa) så jag behövde lite egentid så jag satte mig i bilen och drog till Norge för att vandra. Valet föll på Jotunheimen.
Jag har aldrig vandrat förut över. Nu var jag dessutom själv och skulle sova i tält 2 nätter. Gjorde några nybörjarmisstag (gick för långt första dagen) men hade en fantastisk resa. Fick uppleva de otroliga vyerna i de norska bergen och de varma dagarna och kalla nätterna. Jag kommer att göra om detta under 2017.

Krakow - november

Hann med en liten snabbvisit i Krakow i november också. Hit skulle jag definitivt kunna komma tillbaka.

Hong Kong - november

Året avslutades med en fantastisk resa till Hong Kong. Fick biljetterna superbilligt tack vare massor av flygpoäng och (äntligen) en bra kampanj av SAS. Inga problem att åka med min son. Boendet var bra och Hong Kong var jättebra. Massor av roliga utflykter och god mat. 10 dagar var perfekt längd.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com