Bar Robusta - Italien ligger på ett hörn i Göteborg

Alla Italienälskare där ute känner säkert igen sig. Man kommer hem från Italien och önskar att det skulle finnas en sån där trevlig trattoria eller bar eller ett kafé som det fanns på semestern. Ett ställe med hyggliga priser, trevlig, otvungen service, goda viner och riktigt kaffe. Ingen finkrog utan mer ett ställe där man slinker in på en aperitivo och umgås med sina grannar, eller kanske en espresso på uteserveringen.

imageDet senaste året har Bar Robusta på Vegagatan/Olivedalsgatan i Linnéstan i Göteborg tagit den rollen. Ni kanske har sett det på väg till Slottsskogen eller när ni letat efter nån av de andra italienska restaurangerna i området och undrat hur det kommer sig att det lilla stället så gott som alltid är knökat med folk och med en trevlig stämning som känns ända ut på gatan. Anledningen är enkelt och är precis den som jag beskriver i det översta stycket. Bar Robusta är allt det där och lite till.

imageTa till exempel deras initiativ "La cucina povera" på onsdagar mellan klockan 17-21. Enkel "fattigmansmat" från Italien. 2 rätter för 95 kronor och ett gott vin till det så har man börjat en fantastiskt trevlig kväll utan att plånboken blir helt tom. Maten är god men enkel, och innehåller ofta vegetariska rätter och mycket bönor, linser och liknande och de 2 rätterna brukar komplettera varandra bra. Kom bara ihåg att boka bord via mail - äta fattigt är det nya svarta!

På torsdagar - lördag är det lite andra italienska rätter som serveras mellan 17-21 och på vissa fredagar så är det Aperol-party. En perfekt after work, speciellt så här i försommarvärmen.

Kaffet är som sagt alltid bra och vinerna likaså, men det som får mig att komma tillbaka så ofta jag hinner och som alltid får mig på bra humör är den väldigt trevliga och personliga servicen. Trots ofta högt tempo och trång lokal så möts man alltid av värme och ett försök till att hjälpa till med alla konstiga önskemål man kan ha.

imageNi som är ute efter en trevlig kväll och vill uppleva ett ställe som det är oväntat ont om i Göteborg bör genast testa Bar Robusta.

För event och meny och liknande så se deras facebooksida. Bokningar görs på mail

[rwp-review id="0"]

Karta

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com