Göteborg: Restaurang Natur - Ekologisk i fokus när grönsakerna tar täten

I början av februari öppnade Restaurang Natur på Geijersgatan, mitt emellan Meet och Familjen, vilket därmed befäster området kring Poseidon som det klart mest spännande på Avenyn.
När resten av gatan satsar på folkligt och fylla (både buk och hjärna) så är det här de innovativa, trendiga och kompetenta krögarna slår ner sina spishällar.

Trenden har varit tydlig ett bra tag. Vi vill ha ekologiskt, närproducerat och miljövänligt på det mesta. Ägarna bakom populära Bord 27 på Haga Kyrkogata har gått hela vägen och skapat en hel restaurang som är ekologisk och kravmärkt. Jag läste menyn på nätet innan mitt besök och fick starka vibbar av ett restaurangbesök i London för några veckor sedan. Få ingredienser, i alla fall uppskrivna, grönsakerna står först, rödbetor och råg på menyn. Den stora frågan var om de skulle lyckas få ihop det till kompletta rätter.

Jag valde deras trerättersmeny för 400 och lät servitrisen välja dryck. Det visade sig vara ett smart beslut. Vinerna var lika utmärkta som servicen, och kunnandet och det personliga bemötandet skapade en avslappnad middag.

Till förrätt serverades vi "rödbeta - syrad grädde - råg - löjrom" som det stod på den avskalade menyn. Gott, med den lite mer knapriga rågen som utgjorde en skojig kontrast till de andra ingredienserna.

Huvudrätten var vildand med pumpa, svartrot och havtorn. Även detta var en utmärkt tillagad rätt och vildanden var otroligt fin.

Vi avslutade med en efterrätt på citron, yoghurt och maräng. Om jag minns rätt så var citronen tillagad med brynt smör vilket låg underst på tallriken. Smöret och citronen gav sötma och syra som matchade den söta marängskivan perfekt.

För en matälskare som mig var detta pricken över i:et. Grymt bra avslutning.

Natur påminner ganska mycket om Bekk på Linnégatan, både i stil och i mat. Vår servitris den här kvällen har dessutom serverat mig tidigare på just Bekk och precis som på Bekk så finns det inte mycket att anmärka på.

Restaurang Natur är riktigt bra, kändes väldigt prisvärt och maten och servicen var på topp. Att det dessutom är ekologiskt känns lite bra i själen. Ett plus i kanten att kocken kom ut och presenterade flera av rätterna.

NATUR
• Geijersgatan 12 • info@restaurangnatur.se031-16 08 88 • Facebook

[rwp-review id="0"]

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com