Göteborg: Mexikanska Monarkin

Att äntligen få testa en restaurang som man har funderat på länge. En restaurang som på pappret har allt för att få höga betyg av mig. Populär, lite av en snackis, genuin Mexikansk mat med fokus på råvaror och trevlig stämning borde ju så gott som vara en klar femma i min bok.

Tyvärr måste man ju leverera också, och det misslyckas Mexikanska Monarkin totalt med. En lite avmätt mottagning i dörren blir ännu slappare när vår servitör gör entré. Vi inser snabbt att någon trevlig och personlig service kommer vi inte att bjudas på under kvällen.

Göteborg: Mexikanska Monarkin 1

Göteborg: Mexikanska Monarkin 1

Vi bestämmer oss för att testa deras menyförslag som ska vara ett urval av deras andra rätter men egentligen är deras enklaste förrätter + deras vanligaste tacos. Förrätterna; guacamole, bönröra, picklade grönsaker och tortillachips är små och ganska smaklösa. Tortillachipsen är fina och spröda men resten är mest ett stort njaa.

Sen kommer tacosen in och det är en med långkokt fläskkött som tyvärr är torrt, vilket antagligen beror på att det är återuppvärmt från gårdagen, och ganska smaklöst. På detta är det en picklad rödlök som är det som ger smak.

Det finns även en taco med oxkind, med en grön salsa och silverlök på. Inte heller denna smakar någonting. Det känns mest som att man ska bli lockad av det "spännande" valet av oxkind som ingrediens.

Den vegetariska tacon är gjord på olika svampar (ostronskivling och shiitake), fräst i olja med vitlök, morot och zucchini. Här kan man känna olika smaker och lite olika textur på svampen men som taco blir det lite torrt och tråkigt.

Min favorit och den enda taco som får godkänt+ är fisktacon. Sprödfriterad fisk, med mangosalsa och chipotlecréme. De olika smakerna kommer fram och kompletterar varandra och gör detta till en bra fisktaco (Gbgs bästa fisktaco äter man på Mi Taquito).

Göteborg: Mexikanska Monarkin 4

Göteborg: Mexikanska Monarkin 4

De senaste åren har det dykt upp ett antal "mexikanska" restauranger i Göteborg och tyvärr är det stora flertalet ganska mediokra. Det är lite synd då mexikansk mat kan vara fantastiskt när den gör bra. Problemet för Mexikanska Monarkin är att det känns som att man inte riktigt har lagt ner någon själ i maten. Allt är relativt smaklöst och fegt. Råvarorna kändes inte färska eller väl utvalda och att bara slänga in fräcka namn och lite annorlunda ingredienser gör ingen måltid värd att minnas.

Jag tog en margarita till maten och den var helt okej, men samtidigt kan man undra varför en restaurang som gärna skriver upp vilka 10+ mezcal de har på menyn, inte kan berätta vilken tequila det är i drinken...

[rwp-review id="0"]

KartaBooking.com

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com