London: Gymkhana - Indiskt i världsklass

Indisk mat och stjärna i Michelinguiden - det kanske låter som en omöjlig kombination för många svenskar men i London finns det en restaurang som lyckats med just detta. Gymkhana är en av de mest hypade restaurangerna i denna kulinariska världsstad under de senaste åren. Bland utmärkelserna finns bland annat förstaplatsen på listan National Restaurant Awards 2014 som listar Storbritanniens bästa restauranger och Timeout's Top 10 restaurants in London 2014 (plats 8).

Inga dåliga listor att hamna på och det är faktiskt den första indiska restaurangen att vinna NRW-titeln någonsin.

Det som serveras på Gymkhana är långt från den slafsiga curry med massor av tjock sås som man ofta får i Sverige. Här är det fokus på bra råvaror, otroligt välkomponerade rätter med tydligt skilda smakprofiler. Dessutom finns det ovanligt mycket vilt på menyn vilket gör av middag här extra spännande.

Gymkhana 1

För den som är vegetarian finns givetvis massor av bra val - det är ännu en fördel med det indiska köket tycker jag.

De har dels flera avsmakningsmenyer, där man får 5-7 rätter, med olika inriktning. bland annat vegetarisk eller "game" (vilt). Till dessa kan man välja vinpaket med väl utvalda viner till de olika rätterna.

Givetvis finns det också en a la carte meny. Kyparna är väldigt vänliga och hjälpsamma och hjälper en gärna att komponera ihop en bra middag bland de olika rätterna - som ofta är helt omöjliga att lista ut vad de innehåller eller hur de smakar om man inte är extrem indienkännare.

De har även en väldigt rolig cocktail-lista där alla drinkar har inslag av indiska smaker, jag drack en fördrink där huvudingrediensen var champagne men där det var smaksatt med kanel bland annat och den var otroligt god.

Gymkhana 4

Gymkhana ligger i Mayfair som ju är ett område där de med pengar hänger och Gymkhana är inte den billigaste restaurangen i världen (en avsmakningsmeny med vinpaket ligger på ca £120) men gillar man fine dining (vem gör inte det) och vill prova något lite utöver det vanliga och samtidigt ha en otroligt trevlig kväll i en skön miljö med bra service så tycker jag definitivt att du ska testa Gymkhana.

Om du vill hitta hotell i London så kan du hitta de bästa priserna här.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com