Olssons vin - underbar vinbar

"Äntligen något mer som känns riktigt och gjort med kärlek och känsla i Tredje Långgatans krogkluster" - var min första kommentar när jag gick från Olssons vin.

Jag gillade Banh Mi-foodtrucken och tycker att Taverna Averna är okej medan Made in China och Tacos & Tequila känns mer inriktat mot att få Avenyfolket att ta sig till Linne och spendera sina pengar.

Men jag har hört det tisslas och tasslas om Olssons vin ett tag och alla har varit väldigt positiva. I fredags fick jag äntligen chansen att uppleva det själv. I en lokal i två våningar med kaklade väggar blandat med rå betongvägg a la random Brooklyn-bar, dagens viner på tavla på väggen vid baren och flaskor i kylarna bakom den, så skulle man lätt kunna hamna i fälla som resten av 3e lång-krogarna där koncept går före innehåll (där det är viktigare att allt är coolt och hippt än bra).
Men direkt när man kommer in så känner man en skillnad. Bemötandet från personalen är otroligt trevligt och välkomnande och tipsen på vilka viner man bör testa gjorda med bra kunskap.
Att priserna dessutom är helt okej för en trendig vinbar gör att man gärna testar både ett och två glas extra. Till vinet kan man få lite tilltug (ostar, chark, anklever mm). Dessa rätter ligger i det övre spannet men skillnaden mot de flesta andra ställen som serverar ost och chark så får man väl utvalda specialiteter som alla har en lite mer vågad smakprofil än standard-prosciutton man får annars. Vi hade bland annat tryffelsalami och en annan variant med fänkål i.

Kort och gott är Olssons vin ett väldigt trevligt ställe. Räkna med mycket folk framåt kvällen, stället är väldigt populärt. Tyvärr får man inte dricka alkohol på uteserveringen just nu men jag antar att det är löst till sommaren.

I Göteborg bor man väldigt bra på de grymma hotellen Hotell Avalon eller Hotell Dorsia

Läs mer om de bästa restaurangerna och barerna i Göteborg här

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com