East Village

New York: East Village bästa barer

New York är ett av världens mest populära turismål och det är lätt att se varför. En mer mytomspunnen plats är svår att hitta och alla har sina olika favoritorsaker att åka hit. För vissa är det shoppingen som lockar, för vissa teaterscenen. Det kan vara pulsen på ett aldrig sovande Manhattan eller det fantastiska restaurangutbudet i de olika områdena. För många är det summan av alla delar som gör New York till ett drömresemål.

Jag har tänkt att skriva ett antal kortare inlägg där jag fokuserar på en viss stadsdel och olika saker man kan göra där, och förhoppningsvis bidrar alla dessa småposter till en stor helhet där man kan hitta sina egna favoriter i New York. Jag har sammanställt alla olika delposter i en sammanställning.
Detta inlägg handlar om East Village, med fokus på vad jag anser är de bästa barerna där. Jag kommer i slutet av varje inlägg lägga med 2 tips på boende i stadsdelen – ett budgetställe med bra boende till ett bra pris och ett lite dyrare där fokus ligger mer på upplevelsen som sådan.

East Village

East Village, precis ovanför Lower East Side, var länge ett ruffigt och nedgånget område som lockade lika stora delar pundare som konstnärer  -vissa var tydligen både ock - med samtidigt ett område som har varit mytomspunnet och omskrivet sedan 60-talet. Här har kreativitet och konst alltid varit en viktig del av gatulivet och det ruffiga har fungerat som romantisk scenografi. Under det senaste decenniet har East Village blivit lite prydligare på grund av/tack vare gentrifiering och ökande boendepriset på Manhattan generellt. Trots detta är området ett av mina absoluta favoritområden och jag har bott på East Village Bed&Coffee på Avenue C flera gånger och alltid tyckt att det har varit ett perfekt budgetboende. Eftersom det är så konstnärsvänligt så finns det gietvis många utmärkta vinbarer men det finns även en mer klassisk bar-scene där också.

East Village

East Village

2A

Klassisk 80-talsbar dit man går för atmosfären och de relativt billiga drinkarna. Här är det locals som hänger och många sitter här hela dagen. Som sagt är det inte hipp-faktorn som är dragplåstret utan vanligheten och stämningen (vilket i sin tur gör det hippt på något konstigt sätt).

East Village: 2A bar

East Village: 2A bar

Decibel

Vad sägs om en japansk, underjordisk, speakeasy där drinkarna generellt är någon av de 80 olika Sake-sorterna och barsnacksen är japanska smårätter. Vill man ha ett ställe som definitivt har skrytfaktor bland ens polare så är Decibel definitivt stället för dig. Collt, udda och lite svårfunnet men fantastiskt belönande.

East Village: Decibel

East Village: Decibel

Blue & Gold Tavern

Klassisk "divebar' (sunkpub) i East Village. Hit går man för billiga öl och drinkar och att snacka skit i baren, inte för att vara cool. Skönt när man bara vill vara sig själv ett tag och dessutom uppleva det lite mer gamla och klassiska New York istället för det nya glassiga. Här finns både ett sunkigt biljardbord och en jukebox - det räcker för en helkväll för mig.

East Village: Blue & Gold

East Village: Blue & Gold

Von

En bra vinbar som även serverar öl. På kvällarna spelar DJs och stämningen är hög. Förutom de vanliga kärleksparen så är det lite av ett raggningshål och det rör sig en hel del singlar här vilket skapar en bra blandning. Inredningen är precis lika aclappnat cool (och typisk) som en vinbar ska vara, med plankgolv och svart-vita foton på väggarna.

East Village: Von

East Village: Von

 

Zum Schneider

En ölhall/Biergarten på Avenue C, precis vid East Vilalge Bed & Coffe (se boendetips). Här kan man givetvis dricka öl till ögonen går i kors och det är alltid mycket folk och bra stämning. Ibland kan college-folket pumpa upp ljudnivån och testosteronet lite väl högt men tråkigt blir det aldrig.

East Village: Zum Schneider

East Village: Zum Schneider

Mina tips på boende i East Village:

Budget: East Village Bed&Coffee. East Village B&C finns inte på Booking - länken går direkt till deras egen hemsida. Här bor man i mindre lägenheter inuti en större lokal där man delar kök. Inget lyxboende men å andra sidan är man mitt i smeten i EV och man har till och med en "Tysk" ölhall - Zum Schneider - mittemot entren där man kan festa rejält.

Dyrare: The Bowery. Fitnesscenter, cyklar, fantastisk utsikt och bra bar är bara några av sakerna som erbjuds på detta lyxhotell. Inredningen i lobbyn går i gammaldags stil med mattor och stora läderfåtöljer och man fångas av den lyxiga atmosfären från första stund.

Karta

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com