Göteborg: Mr.P

Göteborg: Mr.P - Avenyns bästa?

Säg Göteborg och de flesta turister tänker på Avenyn. Vår stora paradgata, med Götaplatsen längst upp, är en gata som delar Göteborgarna. Visst, här finns stadsbibliotek, konserthus, museum och en hel del affärer, men sanningen är att många Göteborgare (jag inkluderad) undviker gatan så ofta det bara går. Här är det grisfest och stora klubbar som gäller, vilket har gjort att klientelet på många ställen är "kvällsturister" från kranskommunerna som vill spendera pengar på dyra drinkar och låtsas att de är på Stureplan. Här är det fest i fokus från klockan 17 på fredag eftermiddag.

Snobbig attityd? Ja, det är det från min sida men jag är inte ensam om att tycka så här. Som tur är finns det undantag från det jag beskriver ovan.

Göteborg: Mr.P

Göteborg: Mr.P

Mr.P uppe på Götaplatsen, en halvtrappa upp bakom Poseidon, är ett sådant undantag. Snyggt designat, utmärkt och trevlig personal (topp 3 i Göteborg?), väldigt god mat och en bra bar. Här äter man svensk-asiatisk fusion och det finns 3 olika storlekar på rätter, vilket jag gillar när man är ett sällskap där inte alla är lika hungriga. På sommaren har de även en stor uteservering precis framför entren och med så många som upptäckte Bar Himmel förra sommaren (BH blev framröstad till Göteborgs bästa - även om jag håller Levantine högre) så förstår man att även Mr.Ps uteservering var full mest hela tiden.

Jag kan varmt rekommendera råbiffen!

För att matcha den grymma servicen och kvaliteten på Mr.P så så rekommenderar jag Hotell Avalon eller Hotell Dorsia

Göteborg: Mr.Ps råbiff

Göteborg: Mr.Ps råbiff

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com