Göteborg: Banh Mi truck

Göteborg: Bánh Mì truck - Äntligen i Göteborg!

Ni som läser mina inlägg här på Runtklotet vet att jag har en liten sweetspot för vietnamesisk mat och är det något Göteborg verkligen har saknat så är det just det.

Vi vill gärna tro att vi är så himla trendiga och ligger i framkant när det gäller det mesta men just mat-trender är något som Göteborg i synnerhet (och Sverige i allmänhet) är ganska dåliga på att annamma . När vi väl tar till oss det däremot så brukar vi göra det riktigt bra.

De senaste månaderna har det snackats otroligt mycket om det som händer på tredje Långgatan i Linné. Det har renoverats, det har tisslats och tasslats om bad Avenygruppen har för sig i Göteborgs Auktionshus gamla lokaler. När ridån nu har lyfts så har tisslet ökat till glada hejarop och positiva skriverier från så gott som alla. Det är här man ska hänga just nu.

För mer inlägg och rekommendationer för Göteborg läs mer här eller se karta längst ner i denna post.

Göteborg: Tacos & Tequila

Göteborg: Tacos & Tequila

 

Först ut var Taverna Averna som serverar italiensk mat, tätt följt av Made in China, Tacos & Tequila och nu även Banh Mi Food truck. Banh Mi är som namnet antyder en food truck som står inne på en av innergårdarna.. Jag har inte hunnit med att gå på någon av de riktiga restaurangerna men jag har bara hört positivt om dem, speciellt Taverna Averna får väldigt bra betyg.

Göteborg: Banh Mi truck

Göteborg: Banh Mi truck

Jag har däremot hunnit med att äta på Banh Mi - som egentligen är det vietnamesiska namnet på en sorts baguette med olika fyllningar.  Det kanske inte låter så spännande men eftersom det är vietnamesisk mat vi pratar om så är det massor av smaker som samsas i den runda brödbiten. De har en fyllning med fläskkött, en med kyckling, en med tofu och en med fisk - alla jättegoda (även om fläskköttet är min favorit).

Kommer ni hit på lunch så får ni en Banh Mi för 79-90 kr inklusive dricka - vilket är mycket prisvärt för sån god och smakrik mat.

Om du vill bo bra och med lite stil i Göteborg när du kommer på besök så rekommenderar jag Hotell Avalon eller Hotell Dorsia. Dorsia har dessutom en riktigt bra bar med en grym vin-, och drinklista.

Banh Mi: Retro-hemsida

Banh Mi: Retro-hemsida

Karta

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com