Göteborg: Ove's food truck

Göteborg: Mobila godheter

Som de flesta kanske har märkt så har Food trucks slutligen anlänt i större skala till Göteborg.

Det finns ett femtontal olika matvagnar på olika platser runt om i Göteborg. Denna utveckling har fört med sig att det även har kommit lite fler mobila serveringar av kaffe till stan - ofta är det en enkel vagn på en cykel, vilket egentligen är allt som krävs.

Jag har den senaste veckan testat 2 olika vagnar, en matvagn och en kaffevagn.
Matvagnen är ingen nykomling på snabbmatsscenen då det är det, i Göteborg/Partille, välkända gatuköket Ove's som har startat en matvagn.

Göteborg: Ove's food truck

Göteborg: Ove's food truck

Ove's matvagn ambulerar mellan ett tiotal olika platser i stan - var de är för dagen kan ses på deras hemsida eller facebook-sida - och jag stötte på dem utanför Scandinavium. De serverar hamburgare, pulled pork och korv och alla rätter kan fås med mos till.
Hamburgaren är riktigt, riktigt god och för 69 kr för 150 grammaren så är det en bra lunch.

Kaffet hittade jag på Gustav Adolfs Torg och det heter Språngfika. Killen som skötte vagnen berättade att det var 2 Chalmerister som hade kommit på idén (lånat hade jag nog valt som ord...) och de serverar 2 sorters bryggkaffe. Betalningen sker endast elektroniskt, det vill säga kort eller Swish. Kaffet i sig var väldigt gott och jag kan varmt rekommendera det.

Även språngfika flyttar sig från plats till plats - följ dem på Twitter eller Instagram (@språngfika).

Kul med lite nyheter.

Jag kommer att testa lite av de andra vagnarna när jag springer på dem och förhoppningsvis skriva om dem här.

Tyvärr måste jag också meddela att Hasselsson, som jag skrev om här, i Majorna har stängt (sen sista september) - mycket tråkigt tycker jag.

Göteborg: Språngfika

Göteborg: Språngfika

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com