Greenwich Village : New York

New York: Greenwich Village bästa barer

New York är ett av världens mest populära turismål och det är lätt att se varför. En mer mytomspunnen plats är svår att hitta och alla har sina olika favoritorsaker att åka hit. För vissa är det shoppingen som lockar, för vissa teaterscenen. Det kan vara pulsen på ett aldrig sovande Manhattan eller det fantastiska restaurangutbudet i de olika områdena. För många är det summan av alla delar som gör New York till ett drömresemål.

Jag har tänkt att skriva ett antal kortare inlägg där jag fokuserar på en viss stadsdel och olika saker man kan göra där, och förhoppningsvis bidrar alla dessa småposter till en stor helhet där man kan hitta sina egna favoriter i New York. Jag har sammanställt alla olika delposter i en sammanställning.
Detta inlägg handlar om Greenwich Village, med fokus på vad jag anser är de bästa barerna där. Jag kommer i slutet av varje inlägg lägga med 2 tips på boende i stadsdelen – ett budgetställe med bra boende till ett bra pris och ett lite dyrare där fokus ligger på upplevelsen som sådan.

Greenwich Village : New York

Greenwich Village : New York

Greenwich Village

Greenwich Village, eller the Village som det oftast kallas, är ett av de mest kända områdena på Manhattan och var under 60-, och 70-talet platsen där konstnärer och musiker bodde, levde och skapade. Mycket av den här atmosfären lever kvar och även om de som bor här nu oftast inte är fattiga konstnärer utan är relativt välbärgade så finns det en lite excentrisk känsla i området. Här kan man se mycket roliga människor och här är man inte rädd att uttrycka sina åsikter eller känslor i kläder och modestilar. Detta bohem-tänk har följt med in i affärerna, såväl som på restaurangscenen och barerna, som gärna har en liten extra konstnärlig touch. Stora delar av the Village upptas av ett område som kallas West Village (i motsats till East Village på andra sidan Manhattan), men dessa områden glider in så mycket i varandra så om man inte är mäklare, där läget kan vara skillnaden på några hundra tusen, så är det enklast att bara säga the Village för alltihop.

Little Branch

Vill du dricka några av de bästa drinkarna i världen? Då har du kommit rätt. Little Branch är en avknoppning från en känd NY-bar som heter Milk&Honey och här tar man drinkblandning seriöst. Alla bartenders kommer till jobbet 2 timmar innan öppning för att pressa juicer, förbereda sina stationer och kontrollera råvaror. Om du har en favoritsprit så kan du få hur många förslag som helst på vad du kan (och bör) testa. Dock måste en varning utfärdas då Little Branch inte bara blandar överdjävliga drinkar, även servicen kan vara överdjävlig ibland - en ovana som man ibland stöter på i New York. Men vill du ha en riktigt förstklassig New York-upplevelse (med eller utan sura vakter) så finns det få ställen som slår Little Branch.

Little Branch : New York

Little Branch : New York

Hudson Bar & Books

Här är en bar i min smak, boknörd som jag är. Murrigt, lyxiga viner och drinkar, cigarrer och böcker överallt. Här samlas en blandning av lokalbefolkningen och intellektuella för att njuta av livets goda. Är du på jakt efter superfest á la Ibiza så är detta inte stället för dig, men annars är det definitivt värt ett besök.

Hudson Bar & Books : New York

Hudson Bar & Books : New York

Corner Bistro

Trött på alla rekommendationer för lyxiga barer och dyra vinställen? Då är Corner Bistro antagligen en lika positiv upplevelse för dig som det är för mig. Här är ölen billig och hamburgaren ännu billigare. Kön till Corner Bistro kan vara lång, speciellt om du vill sitta i baren eller i ett bås, men väntan är värd det. Här är alltid bra stämning och man kommer undan med plånboken i behåll. Corner Bistro är ett klassiskt New York-hak och alla hamnar här för eller senare. Vill man undvika köerna så går man på tidig eftermiddag mitt i veckan.

Corner Bistro : New York

Corner Bistro : New York

Blind Tiger

Blind Tiger Ale House är en av de mer kända öl-barerna och microbryggerierna i New York. Här finns hur mycket skoj som helst på fat och flaska och stämningen är hög. Publiken består av en blandning av öl-entusiaster, college-ungdomar från NYU och lokalbefolkning. Maten är klassisk pubmat och passar bra till ölen.

Blind Tiger : New York

Blind Tiger : New York

8th Street Winecellar

Ännu en vinbar. Skillnanden mellan 8th Street Winecellar och många av de andra i the Village är att det faktiskt går att få plats i den. Väldigt bra vinlista och om du har en personlig favorit som de inte har så försöker de gärna få tag på den åt dig till ditt nästa besök. Väldigt bra priser med tanke på kvaliteten på vinerna och inga flaskor kostar över $100.

8th street wine cellar : New York

8th street wine cellar : New York

Mina tips på boende i Greenwich Village:

Budget: The Jane. The Jane är ett av New Yorks bästa och mest kända budgethotell. Små rum och dusch och toalett i korridoren (går att få "vanligt" dubbelrum med egen toalett men det är det inte riktigt värt). Här kan man få tag på rum runt 1000-lappen. Hotellet ligger längst ute vid Hudsonfloden.

Dyrare: The Marlton HotelHär är ett hotell jag aldrig bot tpå själv men jag har kompisar som rekommenderar det varmt. Det ligger väldigt bra vid Washinton Sq Park och håller hög standard. Priserna är cirka det dubbla mot the Jane, men det är också en helt annan sorts hotell. En perfekt bas för att utforska New York.

Karta


View New York - bit för bit in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com