Upper East Side : New York

New York: Upper East Side - restaurangtips

New York är ett av världens mest populära turismål och det är lätt att se varför. En mer mytomspunnen plats är svår att hitta och alla har sina olika favoritorsaker att åka hit. För vissa är det shoppingen som lockar, för vissa teaterscenen. Det kan vara pulsen på ett aldrig sovande Manhattan eller det fantastiska restaurangutbudet i de olika områdena. För många är det summan av alla delar som gör New York till ett drömresemål.

Jag har tänkt att skriva ett antal kortare inlägg där jag fokuserar på en viss stadsdel och olika saker man kan göra där, och förhoppningsvis bidrar alla dessa småposter till en stor helhet där man kan hitta sina egna favoriter i New York. Jag har sammanställt alla olika delposter i en sammanställning.
Detta inlägg handlar om Upper East Side, med fokus på vad jag anser är de bästa restaurangerna där. Jag kommer i slutet av varje inlägg lägga med 2 tips på boende i stadsdelen - ett budgetställe med bra boende till ett bra pris och ett lite dyrare där fokus ligger på upplevelsen som sådan.

Upper East Side : New York

Upper East Side : New York

Upper East Side

Upper East Side had de dyraste bostadspriserna per kvadratmeter i hela USA och det betyder att det är dyrare än dyrt och detta genomsyrar hela området. De flesta husen har dörrvakter och allt andas lyx och pengar.

Alla dessa pengar gör att det givetvis finns hur många bra restauranger som helst, men de flesta kräver en stor plånbok. Min tanke, och utmaning, med det här inlägget är att ge er läsare mina tips på de bästa restaurangerna i Upper East Side som INTE länsar ert bankkonto eller får er att smsa: låna.

Här kommer mina tips på de bästa restaurangerna i Upper East Side (karta finns längst ner).

 

Nick's Pizza

Nick's Pizza kommer ursprungligen från Queens men den här Manhattan-grenen behöver inte skämmas för sig. Utmärkta pizzor och andra rätter, till ett väldigt bra pris. det kan vara lite kö och man kan inte boka bord om man är färre än 8(!) personer men det är helt klart värt lite väntan. Nick's serverar både lunch och middag. Nick's har vunnit en hel del utmärkelser genom åren och är därför med i en del guideböcker vilket gör att det ibland kan vara lite väl mycket turister, för min smak, men ibland får man helt enkelt tåla det.

Nick's Pizza : New York

Nick's Pizza : New York

Luke's Lobster

Här käkar man Lobster Roll, en macka med hummer i som är supergod. Den kostar 15 dollar och det kan verka mycket för en macka men mer hummer hittar ni inte på några andra mackor i New York och då är priset helt plötsligt fantastiskt billigt med tanke på vad man får. Ett perfekt lunchställe!

Luke's Lobster : New York

Luke's Lobster : New York

Pio Pio

Ni som har läst min post om San Francisco vet att jag rekommenderar Limon Rotisseri och deras utmärkta peruanska mat. I Upper East Side ligger Pio Pio som också serverar peruansk mat. Nästan lika bra som Limon, vilket innebär fantastisk långtidsgrillad kyckling - den grillas på spett men kryddor, Peruansk öl och andra ingredienser under minst 12 timmar. Som på alla peruanska restauranger så finns det en hel del sidorätter att välja på. Tyvärr har de bara öl och vin-tillstånd vilket gör att man inte kan få en Pisco sour vilket är ett litet minus.

Pio Pio : New York

Pio Pio : New York

Beyoglu

Turkiskt i New York's lyxkvarter - kan det vara något att ha? Jo, faktiskt. På Beygolu serveras klassiska turkiska rätter. Det betyder Meze (smårätter), grillad kyckling, lamm och kött med ris och olika såser och röror. God, fräsch mat, serverat i en fin lokal med bra uteservering. Mycket mat för pengarna.

Beyoglu : New York

Beyoglu : New York

Canaletto

Bra italiensk restaurang längst "ner" i Upper East Side. Inget nyskapande, men en av de bättre italienska restaurangerna i UES som har bra priser och god mat. Ett perfekt ställe att gå till om man är i området och inte vet var man ska äta.

Canaletto : New York

Canaletto : New York

Mina tips på boende i Upper East Side:

Budget: Courtyard New York / Upper East Side. Klassiskt amerikanskt motell/hotell i Courtyard-kedjan (som ägs av Marriott). Man får bra, stora och rena, rum. Inomhuspool och övriga standardfaciliteter.

Dyrare: The Mark. Ett av de lyxigaste och bästa designhotellen i New York. Här finns allt man kan önska sig inklusive ett väldigt bra gym och en ännu bättre restaurang. Men smakar det så kostar det. Här bokar man bara om man har pengar och gillar att visa det. En gata från Central Park.

För fler hotell i New York så rekommenderar jag Booking.com (länken öppnas på en ny sida)

Karta


View New York - bit för bit in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com