Levantine - utebar : Göteborg

Göteborg - Restauranger och barer, del 3

Jag har tidigare skrivit om några av de bästa restaurangerna och barerna i Göteborg (här och här), och Göteborgs bästa kaféer.

Levantine : Göteborg

Levantine : Göteborg

Så här i sommartider vore det tjänstefel att inte nämna stans bästa uteservering.
På restaurang Levantine på Aschebergsgatan (fd Skojarbacken) som öppnade i höstas serveras riktigt bra fransk mat, med en bra vinlista och utmärkt service. Att sitta på den ordinarie uteserveringen längs husfasaden påminner inte så lite om att vara i Frankrike. Lägg till att man är en gata bort från Vasagatan och Avenyn, vilket gör att du är så centralt man skulle kunna önska i stan, fast utan kvalitetssänkningen/prishöjningen som till exempel Avenyn innebär.

Levantine - utebar : Göteborg

Levantine - utebar : Göteborg

Detta skulle kunna räcka för att få ett omnämnande i den här bloggen på egen hand, men det som gör Levantine värt ett helt eget inlägg är deras nya uteservering, som lanserades inför den här sommaren. Uteserveringen, som går under namnet Bar Boule Café, ligger i parken precis utanför restaurangen. Denna gräsplätt har varit en tom och oanvänd plats under de senaste 20 åren och idén att öppna en boule-bana, med utomhusbar är genialisk.

Baren i sig är i en food truck liknande trailer med kulörta lampor och möblemanget i parken är en blandning av franska stålstolar, träbänkar och rottingsoffor. På uteserveringen är det tänkt att man ska träffas för att dricka lite och i trailern serveras bara enklare barmat som croque monsieur men utbudet av dryck är desto större.

Detta är min absoluta favorit bland uteserveringarna i Göteborg och när solen går ner så är det som att befinna sig på ett ställe i Paris eller Berlin.

Jag ser att Göteborgs Postens läsare har röstat fram den som nummer 4 av uteserveringarna vilket får anses vara en framgång med tanke på hur kort tid den har funnits. Bar Himmel som vann omröstningen är helt okej men omgivningen med den väldigt öde Götaplatsen gör den för tråkig för mig. Dessutom är ju 70% av besökarna turister vilket gör att stället får en lätt känsla av mellanstation mer än ett ställe dit man går för att spendera en helkväll.

Levantine - utebar : Göteborg

Levantine - utebar : Göteborg

Karta:

View Göteborg in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com