Lower East Side

New York: Lower East Sides bästa restauranger

New York är ett av världens mest populära turismål och det är lätt att se varför. En mer mytomspunnen plats är svår att hitta och alla har sina olika favoritorsaker att åka hit. För vissa är det shoppingen som lockar, för vissa teaterscenen. Det kan vara pulsen på ett aldrig sovande Manhattan eller det fantastiska restaurangutbudet i de olika områdena. För många är det summan av alla delar som gör New York till ett drömresemål.

Jag har tänkt att skriva ett antal kortare inlägg där jag fokuserar på en viss stadsdel och olika saker man kan göra där, och förhoppningsvis bidrar alla dessa småposter till en stor helhet där man kan hitta sina egna favoriter i New York. Jag har sammanställt alla olika delposter i en sammanställning.
Detta inlägg handlar om Lower East Side, med fokus på de bästa restaurangerna där.

Jag kommer i slutet av varje inlägg lägga med 2 tips på boende i stadsdelen - ett budgetställe med bra boende till ett bra pris och ett lite dyrare där fokus ligger på upplevelsen som sådan.

Lower East Side

Lower East Side, eller LES, har länge levt lite i skymundan av de andra populära områdena och det har ofta ansetts lite sunkigare och skitigare nere på östra sidan av Manhattan.

Sunkigt, skitigt och lite i utkanten ger dock fördelen att man får låga hyror vilket lockar folk med större drömmar än plånbok och Lower East side har de senaste åren varit en riktigt hot-spot av coola barer, affärer och nyskapande restauranger.

Här kommer mina tips på de bästa restaurangerna i Lower East Side (karta finns längst ner).

Taqueria - LES

Precis som namnet antyder är detta en mexikansk restaurang. Visst, det finns massor av mekikanska restaranger i New York men den här tycker jag höjer sig ett snäpp över mängden. Dels är det mexikansk mat - inte tex-mex. Det innebär att du inte kan få en Fajita, men däremot kan du få supergoda tacos. Det kan vara lite väntetid kvällar och helger men det är värt att vänta på. En Taco kostar $3 vilket får anses som en fynd för den kvaliten. Ett perfekt ställe när man vill äta en billig lunch eller starta en utekväll med ett rejält mål mat (och kanske en tequila eller två i baren).

Taqueria - LES : New York

Taqueria - LES : New York

Contra

Det är inte speciellt billigt. Det är inte speciellt sunkigt. Det är inte specifikt etnisk mat. Men det är fantastiskt gott!
Contra är lite av en katt bland hermeliner, vilket i detta fallet betyder att det är en lite lyxigare och mer stilren restaurang. Här ligger fokus på grym mat med utmärkta råvaror, bra service och en konstnärligt designad lokal. Hit går man först och främst för att njuta av maten, det andra får man på köpet. De har en "prix-fix" menu för $55, vilket är löjligt billigt med tanke på kvaliteten. Contra ligger på samma gata, Orchard St., som Taqueria - LES som jag skrev om ovan och Georgia's Eastside BBQ nedan. 3 bra restaranger på samma gata men med helt olika inriktning och målgrupp (och prislapp), men alla väldigt bra val.

Contra : New York

Contra : New York

Georgia's Eastside BBQ

Ännu en restaurang på den billigare sidan av skalan, det finns många sådana nere i Lower East Side, men med god mat och bra service. Här är inriktingen Southern Cooking, vilket betyder pulled pork, chicken wings och revbensspjäll. Rejäl mat och rejäla portioner med mycket kalorier men fräscht och nylagat. Ett litet ställe som är perfekt för lunch.

Georgia's Eastside BBQ : New York

Georgia's Eastside BBQ : New York

A-Wah

Lower East side gränsar till Chinatown och detta gör att det finns massor av kinesiska restauranger även i LES. En av de billigaste, och bästa, är A-Wah. Förvänta er inget designat och välinrett. Här är det plastbord, karaoke på TVn, och inplastade menyer med över 300 val (jag tycker att det är omöjligt att förstå skillnaden på ca 250 av dem). Maten är överjävligt god och priset är löjligt lågt. De är kända för sin Peking-anka - precis som alla andra kinakrogar - men här lever den upp till förväntningarna. Här kan man testa massor av rätter utan att man behöver ta ett sms-lån

A-Wah : New York

A-Wah : New York

Miller's Near & Far

Ingen lista över restaurangtips i USA är komplett utan en diner. Miller's Near & Far är precis detta. Rymd-temat som till viss del genomsyrar stället kan kännas lite konstigt men det släpper snabbt när man får menyn i handen och inser att man är på en riktigt amerikansk diner. Även om man aldrig varit i USA förut så tror jag att de flesta känner sig hemma i den här miljön, kanske är det för alla scener man har sett på TV och film, kanske är det för den avslappnade och trevliga servicen eller kanske är det för den goda och okomplicerade maten man serverar. Miller's har allt detta, även om man har lite störe ambitioner med maten än bara stekfett och bacon. Hur som helst så är det ett ställe där man kan sitta en bra stund och äta sig mätt, ta en kopp kaffe och kolla på folk innan man ger sig ut i hetsen på Manhattan igen.

Miller's Near & Far : New York

Miller's Near & Far : New York

Mina tips på boende i Lower East Side:

Budget: Howard Johnson SoHoEtt klassiskt Howard Johnson. Inga spektakulära grejer men rent och fräscht till ett hyfsat pris. Nära till restaurangerna på Orchard Street som jag skrivit om ovan

Dyrare: Hotel East HoustonEtt väldigt bra hotell som faktiskt är förvånansvärt prisvärt för att vara New York. Här får du allt du kan förvänta dig av ett boutique-hotell i New York men utan att spränga banken. Nice takterrass med grym utsikt.

Karta


View New York - bit för bit in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com