Bryssel - Restaurangtips 2014

2011 skrev jag ett litet inlägg om en bra restaurang jag verkligen rekommenderar i Bryssel som heter Les Brassins.

Jag besökte Bryssel igen i december 2015 och åt och drack lite till - läs mer här!

Denna post är lite oväntat en av mina mest lästa och länken till restaurangen en av de mest klickade och eftersom Runtklotet inte är något utan sina läsare så kommer här en uppdatering med några fler tips på riktigt bra restauranger i Bryssel.

Det man måste komma ihåg när man söker på internet och får fram olika listor på restauranger är att Bryssel är centrum för EU och det finns många politiker som inte betalar sin mat själva (det gör du och jag i vår skatt) och det finns därför väldigt många bra restauranger här men många är löjligt dyra. Mina tips fokuserar på kvalitet för pengarna och det innebär bra mat och service, gärna en upplevelse och lokal utöver det vanliga med god stämning där man kan äta gott utan att bli ruinerad.

Om någon läsare testar någon av restaurangerna jag tipsar om så hade det varit jättekul att få en kommentar här i posten - både beröm och kritik är välkommet.
Som vanligt ligger det en karta längst ner i denna post där man får lite bättre överblick på var de ligger.

Mina rekommendationer är:

Jaloa/Brasserie Jaloa ligger central på Sint-Katelijneplein 5 och är en av de bästa fisk och skaldjursrestaurangerna i Bryssel. Huvudrestaurang är Jaoa och här är priserna ganska höga men maten håller väldigt hög klass. vill man spara lite pengar men ändå äta fantastiskt bra så är Brasserie Jaloa den perfekta lillasystern. Samma höga kvalitet men enklare och färre rätter. Har även utomhusservering inne på gården.

Jaloa

Jaloa

La Kasbah är en marockansk restaurang som förutom den goda maten lockar med en väldigt mysig lokal. I taket hänger massor av kulörta lyktor som, när det mörknar på kvällen, lyser upp rummet i färgglada nyanser. Mycket tangine, couscous och kötträtter med mustiga kryddor. Ett ställe som man gör bäst i att komma hungrig till och låta måltiden ta lite längre tid.

La Kasbah

La Kasbah

Il Pasticcio är en liten italiensk restaurang som ligger nära Bryssel-Luxemburg stationen och är ofta full på tidig kväll. Antingen bör man boka bord eller försöka komma lite senare på kvällen och sitta kvar till stängning. Il Pasticcio har en väldigt bra vinlista och kunnig personal som gärna guidar dig bland utbudet.

Il Pasticcio

Il Pasticcio

Samourai är en japansk restaurang med sushi och andra japanska rätter. Priserna är mer på normal Bryssel-nivå - vilket innebär över medel - men maten håller så hög klass att det känns okej.

Les Petites Oignons är ett brasserie i klassisk belgisk stil, med fokus på lokala råvaror och duktigt hantverk.

Les Petits Oignons

Les Petits Oignons

Greenwich Taverne är också ett brasserie, men det här är en mer klassisk, gammal belgisk stil. Maten håller hög klass med fokus på enklare rätter med belgisk inriktning och bra råvaror.

Greenwich Taverne

Greenwich Taverne

Bryssel är en bra weekend-destination med väldigt många bra restauranger och ett fantastiskt utbud av barer. Närheten till Frankrike gör att vinlistorna ofta är väldigt bra och dessutom så är ju belgarna bäst i världen på att göra öl. De flesta barer har ofta ett 50-tal sorter på flaska, de flesta belgiska och supergoda. Om den här posten har gjort er sugna på att åka hit och äta upp er så kan ni hitta massor av bra hotell här.

View Bryssel in a larger map

1-brussels-221

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com