San Francisco - mina bästa tips

San Francisco är en av mina absoluta favoritdestinationer i USA. En av de saker jag gillar mest är att det alltid finns något nytt att upptäcka - staden är väldigt föränderlig.

Det finns massor av intressant stadsdelar och de flesta har något eget att erbjuda den som besöker stan. I denna posten har jag valt att fokusera på 2 av mina favoritområden: NoPa och Mission District.

San Francisco från Alcatraz

San Francisco från Alcatraz

NoPa

Senast jag var här, hösten 2013, så spenderade jag mycket av min tid i NoPa (North of Panhandle) som ligger väster om det ökända Tenderloin-området, och Mission District, som ligger i de södra delarna av stan.

NoPa är en helt annan värld än massturismen runt Union Square och Fishermans Wharf. Här ligger husen som blev kända i TV-serien "huset fullt" och gatorna är kantade av trähus i 2-3 våningar.
Det finns massor av restauranger och barer i området och det lite mer undanskymda området har gjort att många av de nya, hippa krogarna har sökt sig hit.

Boende i Mission hittar ni här. Booking.com och Airbnb.com
Boende i NoPa hittar ni här: Airbnb.com
Boende i San Francisco i övrigt hittar ni här: Booking.com och Airbnbn.com

Jag kan personligen rekommendera:

NoPa - 560 Divisadero Street

En fantastisk liten restaurang i hjärtat av området. Grymt bra mat till humana priser. Maten är bistro-inriktad med lokala och ekologiska råvaror och vinlistan är fantastiskt prisvärd.

Bar Crudo - 655 Divisadero Street

Liten mysig restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur som dessutom har en fantastisk Happy Hour - vad sägs om ostron för $1!?

Nopalito - 306 Broderick St

NoPas lillebror som ligger precis vid Panhandle Park. Inriktningen är mexikanskt men lite högre ambition (och resultat) än en vanlig food truck.

NoPa - San Francisco

NoPa - San Francisco

Mission District

I Mission District blandas allt som är bra och dåligt med USA och Kalifornien. Här finns gängen som rör sig i utkanterna, den mexikanska kulturen genomsyrar hela området, konstgallerier ligger vägg-i-vägg med sunkhak som serverar öl för $1. Här finns några av de coolaste klubbarna och den bästa mexikanska maten.

Mission District - San Francisco

Mission District - San Francisco

Jag kan personligen rekommendera:

Limon Rotisserie - 1001 S Van Ness Ave

Peruansk mat har varit den hetaste mattrenden runt om i världen de senaste åren och här är en av de bästa restaurangerna i det gebitet. Signaturrätten är kyckling som rostats på spett över öppen låga, men givetvis finns alla de andra klassiska rätterna så som ceviche, empanadas och andra smårätter. Ett tips är att start måltiden med Perus nationaldrink Pisco sour.

Foreign Cinema - 2534 Mission Street

Foodie-ställe. Väldigt bra mat till vettiga priser och trevlig stämning.

Taqueria Cancun - 2288 Mission Street

En av de bästa mexarna i San Francisco. Billigt, gott och väldigt hipster. Här är det lätt att äta lite för mycket.

Shotwell's - 3349 20th Street

En bra bar i utkanten av Mission. Bra öl-, och vinutbud, trevlig stämning och mycket folk på kvällen. Extra plus för fungerande flippermaskiner!

Alla barer/klubbar runt Valencia/16th St. Här finns det flera olika ställen som ser ut som hål i väggen. på vissa behöver man ett lösenord för att komma in i det inre "hemliga" rummet men det brukar inte vara något problem att få tag. Ett tips är att ta taxi härifrån om ni bor i centrum, kan vara lite dodgy på omkringliggande gator - men låt inte det avskräcka er, här är hur roligt som helst.

På min karta så har jag lagt till massor av andra ställen som är bra i San Francisco så testa på och meddela gärna vilka ni gillade/ogillade.


View San Francisco in a larger map

San Francisco

San Francisco

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com