Sydney - Japansk mat i världsklass

På väg till  Sydney och orolig att det bara ska bli kött för hela slanten? Lugn, du behöver inte oroa dig. Förutom att Sydney är en av världens bästa matstäder så är det en smältdegel för matkulturer från hela världen. Bland många andra så sticker det japanska köket verkligen ut. Fantastisk hantering av råvaror, fräsch och lätt mat och ofta till bra priser.

Här är mina favoriter när det gäller japansk mat i Sydney.

Toko

Toko

Toko Surry Hills

Japansk mat är så mycket mer än sushi, något som märks på Toko. Här finns allt från japansk Robata grill till traditionell sushi. Allt tillagat på högsta nivå. Populärt ställe och eftersom man inte kan boka bord så kan man ibland få vänta på en plats men det är det värt.

490 Crown Street, Surry Hills

Yoshii

Yoshii

Yoshii

Det här är kungen av sushirestauranger i  Sydneys och har inga tankar på att släppa tronen. Lite över medel i pris men värt varenda krona - bättre än så här blir inte sushi. Sashimi och Sushi-menyerna är ett bra val som ger dig chansen att provsmaka olika fisktyper.

15 Harrington Street, The Rocks

Izakaya Fujijama

Izakaya Fujijama

Izakaya Fujijama

Tapas och Sushi kan tyckas vara en konstig matkombination, men inte nog med att det är smart sätt att presentera olika rätter så smakar det väldigt bra om man gör det rätt. på Fujijama så har man både kunnande och handlag med råvarorna för att kombinera ihop de lite mildare japanska smakerna med kraftigare influenser utifrån och eftersom bitarna är lite mindre så blir det ett trevligt sätt att testa många olika smaker.Shop G09, 38-52 Waterloo Street Surry Hills


View 5 best: Japanese food in Sydney in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com