Roadtrip: Seattle

På en roadtrip finns det 2 saker som alltid måste finnas: en startplats och en slutdestination.

Seattle passar perfekt in på båda punkterna. Beläget, längst upp i väster, i delstaten Washington, så är det den sista (eller första) staden som kommer innan Stilla havet.
Väldigt fint beläget, med bergen i ryggen och havet framför sig klättrar Seattle upp över kullarna och de olika halvöarna som utgör staden. Själva centrum är ganska litet och passar perfekt om man gillar att utforska städer till fots. Seattle har länge varit ett centrum för kreativitet och musik och de olika stadsdelarna har tydliga spår av detta.

Seattle

Seattle

Downtown

Nere i centrum så finns de stora turistattraktionerna så som the Space needle, det höga tornet med vad som ser ut som ett rymdskepp uppe i toppen. Det är numer en riktigt bra restaurang.

Pike Place market är en stor marknadsplats, nästan som en saluhall där man kan köpa massor av olika saker som färsk fisk, kryddor godis och diverse sovenirer. Här ligger också den allra första Starbucks.

The Waterfront är den långa hamnpromenaden som går precis vid vattnet. På de många pirarna ligger restaurangerna tätt, de flesta med färsk fisk och skaldjur som specialitet. Området är mysigt men det är lite turistfälla över det – vilket också märks på restaurangerna som är relativt dyra och inte speciellt minnesvärda.

Queen Anne/Belltown

Om man rör sig utanför downtown så finns det flera intressanta kvarter. Nordväst om centrum så ligger Queen Anne-kvarteret. Här finns massor av barer, kaféer och restauranger, bland annat Toulouse Petit som inte bara har en av de längsta menyerna jag sett utan också en grym Happy hour! I Belltown är det fest i fokus. Massor av barer och stoj och stim men kan samtidigt bli ganska stökigt på kvällarna - här bör man vara lite mer försiktig.

Capitol Hill

Nordöst om downtown ligger Capitol Hill, vilket får ses lite som hipstern hemvist, om än i lite ruffare variant. Här är det fixed gear-cyklar, sunkiga dive bars vägg i vägg med coola mexikanska restauranger som ligger vägg i vägg med den trendigaste eko-restaurangen. Massvis av bra barer och flera bra musikscener, som bland annat the Comet på Pike Street.
Det mesta av intresse i Capitol Hill ligger inom det som kallas Pike/Pine-korridoren, det vill säga området som går mellan de 2 gatorna och Bellevue i väster och 15th Ave i öster.

Capitol Hill på natten

Capitol Hill på natten

Detta är mitt favoritområde i staden och här finns massor av bra lägenheter att hyra billigt på Airbnb.

Bland restaurangerna här kan jag även nämna the Skillet lite extra. The Skillet är en fantastisk restaurang som ofta räknas till en av de första som började med food trucks i USA. Det ser ut som en lite lyxigare diner men maten håller absolut toppklass – allt till väldigt bra priser. Bra drinkar också.

Mitt i centrum av Pike/Pine ligger baren och restaurangen Odd Fellows Café som är ett av de bästa ställena i Seattle för drinkar. Deras $5 happy hour borde inte kunna leverera sådana superdrinkar som de gör men på något sätt lyckas de. Känner man att man behöver en paus från drinkarna så ligger the Elliot Bay Book Company precis bredvid och de har generösa öppettider (till 22.00) och extremt kunnig personal.

The Comet

The Comet

Ballard

Norr om Queen Anne ligger området Ballard som är mer bostadsområde men det har 2 riktigt bra restauranger som är värda att nämna och det är The Walrus and the Carpenter som fokuserar på småtallrikar, ofta med inriktning mot havet. Den andra restaurangen är mexikansk och heter La Carta De Oaxaca och de har genuin mexikansk mat till väldigt bra priser.

Det finns givetvis massor av fler bra restauranger och massor att se i de andra stadsdelarna också men de som är nämnda och de övriga på kartan längst ner är mina favoriter.

The Skillet

The Skillet

Övrigt att göra i Seattle

Runt omkring Seattle finns det massor att se. Här kommer lite fler tips:

  • Olympic National Park. Här får man uppleva majestätisk natur, med berg och dramatisk kustremsa. Delar av skogen är faktiskt klassad som regnskog.
  • Bainbridge Island. Ta färjan från Seattle till Bainbridge Island och känn dig som om du är med i the Ring (det är hit mamman åker för att besöka hästfarmen). Spökligt vackert när dimman rullar in. Här är även ett av de bästa ställena att ta kort på Seattle på. Det blir speciellt bra på nattkort.
  • Snoqualmie Falls ligger ca 5 mil öster om Seattle och här kan man stanna bilen och titta på vattenfallet som blev känt för världen från introt till Twin Peaks (det är här the Great Northern ligger)

För att boka bil så rekommenderar jag alltid Rentalcars.com (fd ebilhyra). De har bilar för uthyrning över hela världen och är en samlingstjänst för alla de stora biluthyrarna och har alltid fungerat perfekt för mig på mina resor.

Seattle är ett riktigt grymt resmål om man gillar mat, coola affärer, kaffe, kultur och natur.

Olympic National Park

Olympic National Park

Boende i Seattle

Vill man bo på hotell finns det givetvis massor att välja på – klicka här för att se mer på Booking


View Seattle in a larger map

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com