Schweiz - sommarresmål

Schweiz har ju länge varit ett Mecka när det gäller vintersemester men det är lika bra som sommardestination.

Bergen, vyerna och naturen är nästan ännu bättre på sommaren då sluttningarna växlar mellan ljusgröna ängar och mörkgröna skogspartier. På de högsta topparna ligger snön djup långt in i juli och i vissa dalar försvinner den aldrig.

Schweiz

Lägg dessutom till ett väldigt bra i landsklimat med varma somrar. I södra Schweiz har man till och med medelhavsklimat och Ascona, Lugano och Locarno har fina stränder som kantas av palmer.

De flesta som åker till Schweiz tar sikte på Jungfrau-regionen och städerna Lauterbrunnen, Murren och Wengen och det är i och för sig fantastiskt vackert men samtidigt är det väldigt turistigt.
Det är amerikanska backpacker-kids överallt och priserna är väldigt höga, både på boende, mat och liftar, även för att vara Schweiz.

Haslital

Mitt tips är att välja dalen bredvid istället som heter Haslital. Dalen är minst lika magnifik som Jungfrau-dalen och de delar till och med bergstoppar i den västra delen. I Haslital så ligger staden Meiringen mitt i dalen där det finns flera bra restauranger, bland annat Hotell Viktoria som är med i Bib Gourmand.
Längst ner i dalen ligger staden Brienz precis vid Brienz-sjön. Brienz-sjön består av smältvatten från bergen och är nästan onaturligt turkosfärgad. Vattnet är jätterent och kallt men ett dopp här är något du inte glömmer i första taget när du tittar ut över sjön och ser alptopparna runt omkring.

Brienzsjön

Jag rekommenderar att man bor i någon av bergsorterna på östsidan ovanför Meiringen. Jag själv har bott i Hasliberg Reuti som ligger precis vid mellanstationen för gondolliften till toppen. Reuti är en liten by, med ett hundratal hus, ett antal B&Bn och restauranger. Här är det fantastiskt lugnt och vackert och närheten till liften gör att man kan åka upp till toppen om man inte väljer att vandra direkt från byn.
I Hasliberg Reuti kan jag varmt rekommendera Chalet Berkana för boende och Gasthof zum Ritterstübli för mat.

Hasliberg Reuti

En stad som ofta hoppas över är huvudstaden Bern. Det är lite synd då det är en riktig sagostad. Den gamla delen går ut som en båge med floden runt om och de gamla byggnaderna och mysiga huvudgatan är ett perfekt ställe att spendera en kväll eller två på.

För boende i Bern kan jag rekommendera Pension Marthahaus. Ett billigt, rent pensionat 5 minuters promenad utanför centrum. Promenaden in till stan tar en över floden där man kan ta fina bilder.

Badtips: Ascona i söder, Brienz och Faulensee mitt i landet är perfekta ställen att stanna till för ett bad.

För boende i dessa städer eller andra ställen i Schweiz klicka här för Booking.com eller här för Airbnb.com (öppnar i nytt fönster)

För att boka bil så rekommenderar jag alltid Rentalcars.com (fd ebilhyra). De har bilar för uthyrning över hela världen och är en samlingstjänst för alla de stora biluthyrarna och har alltid fungerat perfekt för mig på mina resor.

Bern

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com