Bergamo

Bergamo kan vara den perfekta weekend-destinationen om man vill ha en dos av Italien utan att behöva tränga ihop sig i en stökig storstad. Smala gränder och fantastisk mat och dessutom tillräckligt stor att risken att springa på Glenn Strömberg är minimal.

20130705-064510.jpg

Bergamo är uppdelat i nya och gamla stan, där den gamla delen tronar uppe på berget ovanför den nya (med Italienska mått mätt) delen nedanför. Även om den gamla delen är väldigt charmig så rekommenderar jag att man bor i den nya delen. Dels är priserna lägre och dels är det bara en bråkdel av turistströmmen mot det som rör sig i de trånga gränderna i Citta Alta, som den gamla delen heter.

Jag kan väldigt varmt rekommendera ett B&B som heter Le 5 Vie och som ligger på Piazza Pontida. Det rankas bland de bästa på Tripadvisor och standarden på rummen är otroligt hög och Maurizio är en väldigt trevlig värd som kan ge massor av bra tips.

20130705-065628.jpg

20130705-065817.jpg

För mat så kan man knappt gå fel men ett ställe som är värt en extra stjärna är Al Vecchio Tagliere på via Sant'Alessandro 13. Man går in på en liten gård där det finns ett tiotal bord och både mat och dryck håller högsta klass.

20130705-065536.jpg

Efter maten är det perfekt att ta en promenad upp till den gamla delen eller varför inte ta vagnen upp så slipper du alla backar. Bergamo är en riktigt trevlig stad och jag kan inte lovprisa det tillräckligt.

20130705-070111.jpg

Klicka här för att leta mer bra boende i Bergamo (öppnar Booking.com i ett nytt fönster)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com