Blå mosken - Istanbul

Dagens tips: Istanbul 2

Tillbaka till Istanbul, som tyvärr fortfarande är på nyheterna av helt fel anledningar. Istanbul är verkligen en fantastisk stad, med fantastiska byggnader runt varje hörn, ett myllrande gatuliv, god mat, bra klimat och massor av intressanta sevärdheter och utflyktsmål.

Jag brukar normalt vara emot att bo eller befinna mig mitt i turistområdena, då jag får lite panik, både kroppsligt (för att det är för mycket folk) och mentalt (för att jag inte ska vara tillräckligt cool), men i Istanbuls Sultanahmet-distrikt fungerar det oväntat bra.

I alla fall om man bara väljer att bo där och inte hänger där hela dagarna.

Fördelen med att bo här är att man har de flesta stora sevärdheterna utanför dörren. Blå Moskén och Hagia Sofia ligger mittemot varandra på bara några hundra meters avstånd och den stora basaren ligger på bekvämt gångavstånd. Lägg till Topkapipalatset så har du att göra i flera dagar om du så vill.

Sultanahmet 2 - Istanbul

Sultanahmet 2 - Istanbul

Att sitta på en takterrass eller i parken utanför moskén på kvällen när böneutropet börjar är magiskt och det är svårt att inte bli imponerad. Köp en glass - kostar typ 3 kr för en cornetto(!) - och sitt och titta på folk.

Går man åt andra hållet, ner mot vattnet, så hamnar man i det verkligt gamla Istanbul med gamla trähus och charmiga små barer. Så länge man håller sig undan huvudgatan så är även turistmängden avsevärt mindre.

Jag kan personligen rekommendera hotell Med Cezir, som ligger perfekt mellan Blå Mosken och Hagia Sofia. Med lågt pris, grym service och väldigt bra priser är det ett perfekt hotell för en långhelg (betyg 9/10 på booking.com)

Sök på övriga hotell i Sultanahmet (öppnar booking.com i ett nytt fönster)

Sultanahmet - Istanbul

Sultanahmet - Istanbul

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com