Fraschhoek - Sydafrika

Dagens tips: Franschhoek

Några mil utanför Kapstaden börjar de stora vinområdena. Stellenbosch och Paarl är de 2 största och mest kända. Båda städerna har massor av hotell och guidade turer i vindistrikten och de olika vingårdarna. Nackdelen med dem är att de blir väldigt inriktade mot turism, vilket gör att de tappar lite av i charm.

Fraschhoek - Sydafrika

Franschhoek - från hästryggen

Vill man däremot ha charm så kan jag rekommendera Franschhoek, dryga milen bortanför Stellenbosch. Franschoek är en liten by som ligger vid foten av de majestätiska bergen som är början på vildmarken. Sluttningarna är täckta med vinrankor och själva byn ligger utsträckt  i dalgången. Här finns inga stora hotell eller höghus, bara villor i Boer-stil och vingårdar. Längs huvudgatan ligger stjärnrestauranger på rad och just maten är ett stort skäl till att åka hit. Franschhoek är nämligen ett av de största kulinariska centrum i Sydafrika.

Vill man göra sin upplevelse ännu mer speciell så kan jag rekommendera en guidad ridtur mellan vingårdarna. Man rider uppe u bergen, genom de små stråken av skog längs sluttningarna och stannar på ett antal vingårdar där man får prova olika lokala viner. Väldigt kul och prisvärt.

I Franschoek så bor man på B&B och jag kan rekommendera The Coach House, väldigt fint och fantastiskt pris (9,3/10 i betyg på Booking-com)

Här kan ni söka på övriga boenden i Franschhoek (öppnar Booking.com i nytt fönster)

För att boka bil så rekommenderar jag alltid Rentalcars.com (fd ebilhyra). De har bilar för uthyrning över hela världen och är en samlingstjänst för alla de stora biluthyrarna och har alltid fungerat perfekt för mig på mina resor.

Fraschhoek - rider i skymningen

Franschhoek - rider i skymningen

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com