Ilha Grande

Dagens tips: Ilha Grande

Dagens tips är ön Ilha Grande (stora ön) som ligger några timmar söder om Rio de Janeiro. Det är en populär sidoresa för turister som är en längre tid i Brasilien och det är lätt att förstå varför.

På ön, som är naturreservat, finns inga bilar, inga stora hotellkedjor, köpcenter eller restaurangkedjor. Det som finns är en liten by, med 2-3 grusgator, ett litet torg och några restauranger som mestadels serverar lokalt fångad fisk och skaldjur. Här kan man sitta på kvällarna och ta en drink eller öl och titta ut över bukten där de små fiskebåtarna guppar.

Utsikt från Pousada Manaca - Ilha Grande

Utsikt från Pousada Manaca

På dagarna kan man använda tiden p några av Brasiliens bästa stränder. Lopes Mendes på öns södra sida brukar ofta hamna på olika topp 10-listor och man "måste" åka båt för att komma hit (man kan även gå men det är en lång, lång vandring).

Torget - Ilha Grande

Ilha Grande är ett perfekt ställe att vila upp sig på några dagar innan man tar itu med Rio eller Sao Paolo.

För att komma ut till ön så är det enklaste och vanligaste att ta båten från Angra dos Reis. Brasiliens utmärkta bussystem tar dig till Angra enkelt, billigt och med oväntat hög komfort.

Pousada Manaca och restaurang på stranden - Ilha Grande

Pousada Manaca och restaurang på stranden - Ilha Grande

Jag kan personligen rekommendera Pousada Manaca som ligger fantastiskt på stranden. Det är bara att ta 1 steg utanför grinden efter frukosten så är du på stranden, dessutom har de en jättebra restaurangen som granne. Pousada Manaca är dessutom fantastiskt prisvärt.

Här kan ni leta bland övriga boenden på Ilha Grande

Här kan ni läsa mina övriga inlägg om Brasilien

Restaurang på stranden - Ilha Grande

Restaurang på stranden

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com