Roadtrip i USA - alternativ till huvudfåran

Nu när att resa till USA har blivit populärt och trendigt så har det givetvis även ökat intresset för att göra en roadtrip. Det är en fantastisk ide och definitivt någon man bör göra.

Tyvärr verkar trenden vara samma när det gäller denna sortens resor som med de flesta resor som blir populära - folk blir flockdjur och ska göra samma sak som alla andra.

*EDIT 2012-03-20* SVD har en artikel om roadtrip i USA som faktiskt är lite alternativ, denna gång genom öknen (en sträcka som jag upplevde som väldigt tråkig, men jag la å andra sidan ingen större vikt vid den så jag missade säkert en del guldkorn

Det klart vanligaste roadtrip-rutterna är just nu: San Francisco-Los Angeles-Las Vegas och Florida/Miami-Key West och det är egentligen inget större fel med varken rutterna eller beteendet men ibland kan jag tycka att det är tråkigt att inte fler tänker lite utanför boxen.

För att boka bil så rekommenderar jag alltid Rentalcars.com (fd ebilhyra). De har bilar för uthyrning över hela världen och är en samlingstjänst för alla de stora biluthyrarna och har alltid haft bäst priser och fungerat perfekt för mig på mina resor.

Givetvis är det så att vissa ställen vill man inte missa när man ändå är i närheten och därför hamnar de i ens rutt utan att det egentligen handlar om ett aktivt val. För mig ska man välja saker som man tror att man vill se eller vill besöka och inte bara göra samma som andra för att det är så man "ska" göra.

Jag tänkte därför ta upp några alternativa rutter under ett par blogginlägg

USAs östkust är en väldigt bra rutt och den har jag redan skrivit om här, man får storstäder i New York och Miami, eventuellt även Washington DC och New Orleans om man väljer att göra avstickare. Man får historiska mindre städer som Savannah och Charleston. Man får små laid-back småstäder med god mat och trevliga människor i till exempel Ocracoke, Annapolis och Beaufort.

Östkustinlägget är uppdaterat med karta.


HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com