Rom - den eviga staden

Image

Som vanligt när man bloggar så tryter inspirationen ibland och jag har tagit mig ett litet uppehåll men nu är det dags för lite uppdateringar igen.

Om några veckor åker jag en lång-långhelg till Rom, vilket ska bli väldigt kul eftersom jag aldrig varit där förut. Florens är så långt söderut som jag har kommit.

Jag har som vanligt lagt en hel del tid på att planera och kolla upp boende, restauranger och liknande. mest för att inte bränna för mycket pengar.

Jag tänkte att jag skulle försöka förtydliga vad, hur och varför jag kollar upp saker i förväg.
Jag åker med min fru och vi gillar båda att äta gott och mycket och drar oss inte för att betala en hel del men det vi är ute efter är dels en matupplevelse, både kulinariskt och trendmässigt. Vi är väl lite halv-hipsters, gillar att ha koll på trender och liknande (pretantiöst? Javisst!).

Vi vill gärna undvika de mest övertydliga turistfällorna och letar gärna efter ställen dit "locals" går.

Vi tänker samma när det gäller boende. det ska vara rent, ha bra läge och helst vara lite personligt men utan att det kostar en förmögenhet.

Boendet har vi den här gången (också) bokat via AirBnB och det vi visste innan var att vi gärna ville bo i stadsdelen Trastevere och att vi ville bo hyfsat billigt. Jag hittade följande, som måste anses vara riktigt, j*vla billigt för att bo i Rom. Dessutom så skrev ägaren ett mail och sa att när vi dyker upp så har båda lägenheterna fått egna toaletter på rummet. Bonus! Boendet kostar totalt 2500 kronor för 5 nätter (alltså inte per person)

Jag kommer att återkomma med hur boende, restaurang och barer var efter resan.

Apropå att jag jagar priser så är det för att jag och min fru har en riktig super-resa planerad i höst. Mer om den senare.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com