Söder - Stockholms hjärta

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Semestrar och annat har kommit emellan.

Jag har hunnit med att besöka Mallorca och Stockholm under tiden som gått och detta inlägget är tänkt att handla om huvudstan.

Göteborgare som man är så borde man väl egentligen inte gilla Stockholm men jag är helt tvärtom. Jag tycker att Stockholm är en fantastiskt vacker stad, med trevliga människor, i alla fall när man är där på kort besök, och massor av rolig shopping, mat och barer.

Tyvärr är det fler som har upptäckt detta och därför är stan invaderad av turister på sommaren, vilket gör att det kan vara lite av en utmaning att hitta boende, speciellt om man som jag var ute i sista minuten. Efter mycket letande så blev det Mosebacke Hostel, mest för läget. det visade sig också vara det enda positiva med stället. 800 spänn för ett litet skokartongsrum utan fönster och AC, kass frukost och toalett och dusch i källaren - i samma rum! Undvik.

Som tur var så var vädrets makter på min sida, nån däruppe tyckte väl synd om mig, och det var 30 grader och sol hela helgen så vi var inte mycket på rummet. Söder är min favoritdel av Stockholm, nästan mer hipster än Berlin. Bra små roliga affärer, både nytt och en hel del 2nd hand. Ner mot Nytorget så finns det bland annat en bra Acne-butik och Sneakers n' Stuff.

Bra barer och restauranger finns lite överallt på Söder men några av mina favoriter är:

Morfar Ginkos/Pappa Ray Rays, på Swedenborgsgatan - två ställen-i-ett. Olika menyer men samma uteservering. skönt häng, både på trottarserveringen och på innegården. Brukar förvandlas till bar/klubb framåt natten.

Soldaten Svejk, på Östgötagatan - trevligt ölställe med Tjeckisk mat. Påminner om Gyllene Prag i Göteborg. Grym öl.

Roxy, på Nytorget - bra avslappnad bar på det sjukt populära Nytorget. lite mer laid-back är resten (ex Nytorgets Deli...). Det vanligaste folk sa när man berättade att man hade varit där var "aha, den lesbiska baren". Vilket kanske förklarar den lite softare stämningen.

Champagne-baren högst upp på södra Teatern - Bra ställe för drinkar och med en perfekt utsikt över Stockholm och Mosebackes uteservering.

Strand, på Hornstull, precis under brofästet - Bra uteservering och väldigt populärt på sommaren. Grymt häng och bra klubbar.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com