Manchester - Öl och fest

Engelskt, grått och ruffigt – jajemen!

Party, glada människor och gay – Jepp!

Manchester är en ganska liten stad som har allt det där man förknippar med England. Majoriteten av killarna ser ut som huliganer och de flesta tjejerna tävlar i vem som kan ha kortast kjol och högst klackar. Samtidigt är det en stad som är en klassisk lillebror och folk är väldigt vänliga under den hårda ytan och de verkar tycka om att visa upp sin stad för turister. Att det dessutom är ett mecka för musikälskare och folk som gillar lika (gay) gör att det alltid går att hitta en klubb eller bar där man kan ha roligt.

På den klassiska gaygatan Canal Street så ligger klubbarna vägg i vägg och kanalen kantas av uteserveringar.

Längs med kanalen på Withworth St finns det flera olika posha klubbar med house och party som främsta mål. Lite mer testosteron och pengar i luften än på andra ställen i stan.

Uppe i Northern Quarter är det lite mer laid back och rockklubbar och barer går mer mot rock än house. Här finns bland annat klubben Cord som spelar rock och soul och dansgolvet i källaren fylls snabbt på helgerna.

Manchester är en väldigt populär stad för engelsmän som firar svensexor eller möhippor (Stagparty – Henparty) så bli inte förvånade när det kommer in 15 tjejer i rosa klänningar med konstiga hattar på puben.

Något att tänka på är att runt torget  Piccadilly Gardens hänger det lite skumt folk på natten så det kan vara bra att ha ögonen med sig. Droger är lätt att få tag på vilket vissa gillar andra inte, men det kan vara bra att ha i bakhuvudet om någon verkar lite skum.

Manchester är en riktigt nice weekend-destination, speciellt nu när pundet är rekordlågt, ölen billig och stan är så kul.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com