New Orleans

New Orleans är en av USAs mest mytomspunna städer. Musiken, festen och maten som har gjort den berömd finns överallt och genomsyrar hela staden. Det är omöjligt att gå runt i staden, även utanför French Quarter, utan att höra musiken från de olika krogarna och affärerna som alla verkar ha någon egen lokal bluesräv som favorit.  Dofterna från restaurangerna blandar sig med musiken och blandningen gör att man blir lite gladare, lite mer öppen för nya möten.

New Orleans är en stad som har 2 sidor som står i ganska stark kontrast mot varandra. På ena sidan finns fattigdomen, som är svår att inte se och påverkas av, det finns väldigt mycket uteliggare och om man är ute och promenerar så räcker det att hamna en eller två gator "off" för att man ska märka att turistområdena är utbytta mot nedgångna bostadsområden. Den andra sidan är de stora höghushotellen runt French Quarter och FQ självt som ibland kan kännas som en Disney-version av bilden av New Orleans.
New Orleans och speciellt French Quarter är fest. Barerna trängs med varandra längs med Bourbon street och de flesta har något liveband som spelar på högsta volum,. Det är människor i rörelse överallt och många tar med sig ölen eller drinken ut på gatan och bara går runt och har skoj.

De som vågar sig lite längre, går Bourbon street upp, bort mot Washington Square och gatorna Esplanade och Frenchman street där bluesklubbarna ligger tätt. Här är det lite råare men samtidigt känns det lite mer äkta.

Längs med Magazine street finns det massor av affärer och bra kafeer.

Det är en stad som fastnar i minnet.

Bo:
Det finns en hel del olika B&B och hotell i och runt FQ men mitt tips är att bo någon gata bort, på Magazine street ligger ett Country inn and suites som har bra priser och ligger på gångavstånd till det mesta.

Vill ni känna er som om ni är med i TV-serien Treme så kan ni hyra en lägenhet på AirBnB

Här, här och här finns lite mer om annorlunda upplevelser i stan

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com